31 januari 2006

Een klein verhaaltje over Aristoteles en Steve uit BH 90210

Dit, lieve mensen, is meneer Aristoteles. Hij verwierf grote faam met het hebben van een zeldzame ziekte: het hebben van een gipsen hoofd. In het Latijn heet dat: Gipshoofdius Zieternietuitus. Aanstaande woensdag gaat de waargebeurde-woensdagavondfilm over deze zeldzame en levensverwoestende illness. Steve uit Beverly Hills 90210 zal in deze aflevering een sterke vertolking van Aristoteles neerzetten. Heel....eeeh....breekbaar doet 'ie dat.
Ondanks het ongemak dat zijn leven teisterde, en waardoor hij bij dates met wulpse Oud-Griekse meisjes telkenmale de kous op de kop kreeg, zat hij niet achter de geraniums! Aristoteles gaf les (daarom heet hij ook AristoteLES) over 'het schrijven van een proper sinterklaasgedicht'. Hij ergerde zich namelijk suf aan het grote aantal belabberde gedichten van tenenkrommend 'Lange Frans en Baas B'- niveau dat hem elk jaar rond 5 december ter ore kwam. In een goed sinterklaasgedicht horen volgens Aristoteles eenheid van tijd, - plaats en - handeling in orde te zijn. Het uitspreken van je sinterklaasgedicht mag bijvoorbeeld niet langer dan 24 uur duren. Ook moet er in je gedicht een 'hamartia' voorkomen; een grote fout van je hoofdpersoon, met groot lijden als gevolg. Dit lijkt me geen probleem.
Afijn; zo heeft de man-met-het-gipsen-hoofd nog een aantal regels bedacht, die ik ook moet leren voor mijn tentamen Poëtica van donderdag. Jak.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage