05 april 2006

Dansen met Franssen

Wat krijg je als je met je docent literatuurkritiek naar een poetry slam gaat?
Bier en wilde verhalen en dansen in een naar wiet ruikend nachtcafé.

Ja, ik wist ook niet die dingen zo gaan, maar blijkbaar. Leuk was het wel, daar in Amsterdam. Op de heenweg in de trein was er al een kleine shock voor Franssen, toen we heel onschuldig over Simon Vinkenoog kletsten, en Myrthe ineens vroeg of Carlo en Irene samen een kind hadden. En hij hoorde dat Myrthe graag weblogs over schaamhaarmode schrijft. Ja, we zijn gekke meisjes, soms.

De poetry slam was leuk, som verrassend mooie gedichten en mannetjes die Extince zijn motto navolgden*. Winnares Cornellie wist de hele zaal stil te krijgen.
De nazit was ook fijn. Nadat Franssen "zeg maar Gaston" en "ik ben nog maar 29" had gezegd, brachten wij onze troef 'Justyna, de brutale Poolse (een novelle)' in. Justyna kan altijd schaamteloos smerige relatiedingen aan docenten vragen, omdat zij maar haar bescheiden accentje altijd aandoenlijk overkomt. Al gauw wisten we dus alles over onze docent wat we moesten weten. En hij over ons. Hij zal binnenkort een kopie van de zoen-boom in zijn postvakje vinden, om alle informatie nog eens rustig na te kunnen lezen.

In een smoezelig, naar wietruikend nachtcafe werden de voetjes nog even bescheiden van de vloer gehaald. Om half drie kukelden we de trein in, waar we nog memoreerden dat wij echte een héle leuke docent hadden. En een leuk vak. En dat we volgende maand weer naar de Poetry Slam wilden.

Lelijke foto's op flickr

* "Grootheidswaan, ik lijd er aan"

4 reacties:

Anonymous sanne zei...

ja,,, echt leuk!

12:35 p.m.  
Anonymous coert zei...

OOooohh... ik wil ook weer studeren. Met leraren en cijfers en belachelijk veel vrije tijd. Alleen het weinige geld, da's minder.

2:33 p.m.  
Anonymous Nynke zei...

Pas op je woorden opa....nooit tegen een student zeggen dattei zoveel vrije tijd heeft....

2:47 p.m.  
Anonymous coert zei...

.en altijd in de kroeg zitten....!

11:30 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage