28 april 2006

Het niet hebben van internet maakt mij invalide. Maar echt.

Een probleem: Volgens de mensen van Demon (als je je internet regelt via een bedrijf dat 'Demon' heet, roep je mijns inziens direct een toorn over je af. Dit is dus een soort van eigen-schuld-dikke-bult-achtig dingetje) heeft er iemand uit ons huis spam verstuurt vanaf zijn computer, danwel een virus op zijn computer heeft. Demon heeft ons vervolgens uitgesliept en ons ons internet afgenomen totdat we orde op zaken hebben gesteld en het online casino uit de meterkast hebben verwijdert.
Balen dus.
Ik moet nu dus op de universiteit internetten, alwaar je, volgens de wet van murphy, altijd naast iemand komt te zitten die typt met consumptie of die stinkt naar befunguste witlofsla. Dus weet wat ik er voor over heb om mijn weblog bij te houden, menschen!
Maar genoeg daarover, we moeten bijkletsen. Puntgewijs even dingen over de afgelopen week:
  1. Toen ik in de bus zat van Dokkum naar Leeuwarden werden we ingehaald door een busje van een bedrijf dat Hunebedden reinigt. De auto had een enorm gepapiermachéd hunebed op het dak staan. Helaas was ik te laat om een foto te maken, maar laat gewoon even het feit dat er een hunebedschoonmaakbedrijf bestaat op je inwerken, en visualiseer daar dingen bij. Dat is leuk om in het weekend te doen.
  2. Ik heb weer nieuwe vakken! Bij 'Meertaligheid in Nederland' heb ik echt de ergste werkgroepgenoten ever. Ik heb èn het hardhorende meisje dat altijd de docent probeert te verleiden, èn het meisje dat altijd net te hard praat en schaamteloos in je gesprekken inbreekt èn de jongen die doet alsof hij de nieuwe Messias is als hij alleen maar een referaat over leenwoorden geeft. Wel had hij tijdens zijn referaat een trainingsbroek (!) aan en tipp-ex in zijn shirt, dus qua fashion kan hij nog wel iets leren van onze besandaalde vriend uit Bethlehem. Wel zit ook Joris bij mij in de werkgroep (Joris zat ook op het Bogerman, en zat altijd bij mij in de feestcommissie), en het weerzien met hem was er een om in te lijsten.
  3. Bij mijn andere vak heb ik eindelijk weer eens les met Kelta en Suzanne!
  4. Als bejaardenbewaakster moet ik ook wel eens iets anders doen dan de telefoon opnemen en de oudjes binnen de burchtmuren houden. Soms moet ik ook oud archiefmateriaal versnipperen. Niks bijzonders, gewoon oude dingen met cijfers. Toch krijg ik altijd het gevoel dat ik dan meewerk aan een criminele actie. Dat ik bijvoorbeeld, zonder het te weten, autopsierapporten versnipper. Autopsierapporten waar uit blijkt dat er iemand systematisch bejaarden over de kling jaagt in het kader van de overbevolking. Of vanwege een intense haat voor incontinente mensen ofzo. Dat soort dingen denk ik altijd tijdens het versnipperen. En dat ik dan op een gegeven moment moet getuigen in de rechtbank, omdat er iemand van ons bejaardentehuis is opgepakt omdat er bij hem of haar thuis een groot gedeelte van het ledenbestand van omroep Max in stukjes in de vriezer is gevonden. En dat men dan denkt dat ik dat al lang wist, en dat ik bewust alle gegevens door de versnipperaar heb gehaald. En dat ik mezelf dan probeer te verdedigen, maar dat mijn stem dan overslaat en er een druppel zweet van mijn voorhoofd zó met een harde ploink op de tafel voor me valt. En dat de rechter mij met een opgetrokken wenkbrauw aankijkt en ondertussen denkt: "OMG! Zij is echt zoooooo schuldig!" En dat ik dan de gevangenis in moet en op een cel kom met iemand die 's nachts zijn hand onder mijn deken probeert te wurmen, en dat Martha dan ook zich op laat sluiten in de gevangenis, en dat zij dan de kaart van de gevangenis op haar rug getatoeëerd heeft, met allemaal codes die verwerkt zijn in een recept voor muffins.
  5. Ik denk dus altijd hele ongezonde dingen, als ik aan het werk ben.
  6. Ik ga maandagochtend naar Zuid-Frankrijk! Een hele midweek! Met Bauke, Ot en Albert. En het is er mooi weer. Dit zal dus voorlopig mijn laatste stukje zijn, ik spreek jullie volgende week weer!

5 reacties:

Anonymous Marjolijn zei...

Ik zag vanochtend een taxi met een hunebed op z'n dak. En ik woon dan nog gewoon in Amsterdam, kan je nagaan!

2:49 p.m.  
Anonymous coert zei...

Maeb op vakantie. Nynke op vakantie. Hmmm.

7:46 p.m.  
Anonymous botte zei...

Verwijder even de t achter verwijder, anders ben je dit: http://dump.geenstijl.nl/mediabase/1133/e584d6c6/index.html

11:45 a.m.  
Anonymous Johan zei...

Heel veel plezier in Frankrijk en schreeuw die klimgeiten maar omhoog. Vandaag nog 6 weken, dan kom ik ook die kale berg daar onder zweten dus zeg tegen ze dat ze het asfalt niet aan gort mogen rijden.

Ik ben wel blij te horen dat ik niet de enige ben bij wie het niet hebben van internet stress veroorzaakt, alleen heb ik geen universiteit waar ik binnen kan stappen, en van mijn baas mag ik in zijn tijd niet meer mijn site bijwerken. Ik heb dan ook een haat-liefde verhouding met Chello, waarbij ik hééél lief ben als ik ze nodig heb en ze haat als het weer eens mis gaat.

Ik besef nu ineens dat je dit waarschijnlijk niet meer leest voor je vakantie. Nou ja, better let as net.

4:59 p.m.  
Anonymous Nynke zei...

Test

3:06 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage