07 mei 2006

Leuke weetjes voor op verjaardagsfeestjes, part trois

Hier nog even het allereerste lijstje, met dingen over Trinko Keen en Ted van der Parre, en veel, veel meer.

7. Voor Jaap: Shirley Bassey is nog niet dood. In januari is ze 69 geworden, en ze is nog immer kwiek, fief en glitterig.
8. Francesco Petrarca was een Italiaans dichter die 366 gedichten geschreven heeft over een en dezelfde vrouw: Laura, een meisje dat hij ooit in de kerk van Avignon zag. Ze hebben nooit verkering gehad, want zij had al een ander. Hij heeft haar zelfs nooit mogen kussen, en toch schreef hij 366 gedichten over hoe leuk ze wel niet was. Heden ten dage zou men zeggen: "das een knap staaltje huisvlijt" of "Freakin' autist! Ga eens naar de dorpspomp om daar een leuke boerendochter te scoren en zet die Laura uit je hoofd!" Feit is wel dat Petrarca met zijn gedichten een nieuwe dichtkunstvorm heeft uitgevonden, het petrarkisme. Het liedje "Laura" van Jan Smit bewijst dat Petrarca nog immer alive and kicking is.
9. Wim de Ron, oud keeper van onder andere Cambuur Leeuwarden, was de eerste voetballer in het betaald voetbal die een boete kreeg van zijn trainer vanwege zijn te hoge vetpercentage.10. Marvin Gaye heeft aan het einde van zijn leven nog een tijdje in België gewoond, in Oostende om precies te zijn.
11. Marvin Gaye kwam aan zijn einde door dat zijn vader twee kogels op hem afvuurde.

8 reacties:

Anonymous Arnoud zei...

Nog een keepersweetje:
Een andere interessante keeper is Otto Versfeld. Hij was de keeper van Helmond Sport die slachtoffer was van het penalty-eentweetje tussen Johan Cruyff en Jesper Olsen. Zelfs Gerald Vanenburg (de nieuwe trainer van Helmond Sport (jaja) en toenmalig teamgenoot van Cruyff) kan het zich herinneren. Dat wordt scoren bij die ene oom van je, die van voetballen houdt.

Maar je maakt pas echt indruk als je na dit verhaal weet te vertellen dat deze penalty weliswaar zeer bijzonder is, maar niet uniek. Reeds in 1957 heeft een Belgisch international een soortgelijke penalty genomen. Het slechte van dit weetje is dan weer, dat ik zijn naam niet weet...

8:05 p.m.  
Anonymous Frank B zei...

9 Die trainer, was dat Robert Maaskant? Wat een sukkel is dat.

12:25 a.m.  
Anonymous Nienke zei...

Nou dit weetje zegt me dus helemaal niets. Nynke, die van jou wel hoor, maar Arnoud, die van jou niet. Pfff.

2:08 a.m.  
Anonymous Bauke zei...

De trainer was Han Berger. De vader van RKC-speler Ruud Berger, met wie Baukje Dotinga nog een tijdje gescharreld heeft. U weet wel: Baukje, spelersvrouw avant la lettre...

7:00 a.m.  
Anonymous Arnoud zei...

@ Nienke: typisch geval van een gegeven paard in de mond kijken. Je bent blij met een weetje dat je al weet en niet met het weetje dat je nog niet weet. Gekke meid.

11:30 a.m.  
Anonymous Nynke zei...

Ja, hij wilde haar een keertje thuisbrengen na het stappen ofzo geloof ik...

1:41 p.m.  
Anonymous Frank B zei...

Co Adriaanse heeft Joonas Kolkka een keer beboet, omdat de kleine Fin een wind liet in de kleedkamer.

...minder smakelijk, maar doet het misschien toch goed op verjaardagen.

2:11 p.m.  
Anonymous sanne zei...

nou! ik lees nu dus Lolita en daarin staat dat die Laura van Petrarca een zeeeeeer jonge blom was, pedofilie doet het toch ook altijd goed op verjaardagen?

6:14 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage