26 mei 2006

Mission Impossible III, een beleving.

Donderdag gingen Freia, Martha, Markje en Nynke naar Mission Impossible III. Sindsdien zijn ze danig van slag. De hele dag hadden we al het Mission Impossible - deuntje gezongen ("tededuuuh tededuuuh tededuuuh tuduh") en tevens ook het Knightriderdeuntje, maar dat had er niks mee te maken, maar dat zingt gewoon heel lekker ("tètededè tètededè tètededètètè").
We waren er klaar voor.
MI III is meer dan twee uur pief-paf-poef [1], ieieieieieieieieeie! [2], kggkggkgg [3] en, wederom, een Tom Cruise die aan een waslijn hangend van gebouw naar gebouw zwiept. Zoiets maakt adrenaline bij ons los, en dat kwam er tijdens de terugreis ten volle uit.
Het Tom Cruiseloopje werd gedaan, en op de parkeerplaats bij de bios in Rotterdam beschoot ik de dames vanachter een geparkeerde auto (en tiefte bijna onderuit bij het eerste de beste sprintje dat ik trok, maar dat terzijde). Op de ring Rotterdam deden we alsof we een auto achtervolgden, en probeerde Markje hem neer te knallen door haar ruitenwisservloeistof 'af te vuren' op de zilvergrijze bolide. Freia hing bijna aan haar autogordel horizontaal uit de auto om zo de banden van onze tegenstander lek te schieten.
Zelfs toen we de volgende dag een eitje kookten voor het ontbijt achtervolgde MI III ons. "ei ei ei, ei ei ei, ei ei ei, ei ei, scharrelei, legbatterij, scharrelei, grasei", zongen we, en zagen meteen een ei in een zwart pak met een pistooltje achter een struik staan.
Heerlijke film, menschen, heerlijke film. Je wilt direct in je zwarte pak de wereld gaan redden.

[1] Donald Duck pistoolschotenimitatie
[2] Geluid wat de meisjes in de Twijntraat maken als er in een film geschoten wordt. Het klinkt als een hoog gilletje, een soort varkentje in barensnood.
[3] Geluid dat mijn vader maakt als hij een pistool nadoet. Het klinkt totaal niet als schieten (want schieten klinkt als het geluid bij voetnoot 2, dat snapt u wel), maar mijn moeder schrikt altijd als mijn vader dat geluid maakt als ze in een parkeergarage staan. Maar misschien komt dat ook wel door mem's passionele haat jegens parkeergarages.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage