25 september 2006

De Uitzendkracht in de zorg: een zorgenkindje

Het gaat al een aantal maanden niet helemaal okee in het Bejaardentehuis. Er is te weinig personeel, mijn bazin is al een half jaar ziek en de directeur maakt nu de roosters, waardoor ze nu lijken op een dappere sudokupoging van een zwakzinnige. Gevolg: uitzendkrachten. En dat, mensen, zijn arme stakkers. De Uitzendkracht kent niemand, weet nooit waar iets ligt, probeert de vaste krachten bij te benen maar struikelt vaak. De bejaarden begroeten haar consequent met "wie ben JIJ nou weer?" Het personeel snuift minachtend als de uitzendkracht iets vraagt en in de pauze wordt ze door het andere personeel met broodkorsten bekogelt.
Het is écht een zwaar leven hoor, en alleen door echt vakidioten vol te houden. Mensen met een dikke huid, een brede rug en die het geen probleem vinden zich elke dag een outcast te voelen, een paria. Misschien zijn het de mensen die vroeger op de middelbare school al door klasgenoten op hun kop in de plee werden gezet, diegenen die bij het poten ook als allerlaatste werden gekozen. Volgens mij worden ze daar bij het uitzendbureau echt op geselecteerd. "Bent u vroeger ook mishandeld? Ja? Mooi, heel mooi. Dan heb ik het juiste baantje voor u...!"
Mensen die gewend zijn beschimpt te worden, die het niet erg vinden om dag in, dag uit de Aad de Mos van het bejaardentehuis te zijn. Als ze echt níemand meer kunnen vinden kloppen ze bij je aan. Arreme, arreme stakkers zijn het.

3 reacties:

Anonymous Arnoud B. zei...

Als uitzendkrachten betaald zouden worden als Aad de Mos, zou niemand bezwaar maken.

3:32 p.m.  
Anonymous 3,14 zei...

Echt boeiende verhalen hier, enkel zonde van de taalfouten-frequentie. Wat mij betreft is dat een afknapper voor iemand die Nederlands studeert...

5:18 p.m.  
Anonymous coert zei...

Ja, da's helemaal niet hoe je "arreme" spelt! Oh, en taalfoutenfrequentie moet natuurlijk zonder koppelteken.

8:01 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage