16 oktober 2006

Undercover Lover moet je zien, anders toon je wel verdomd weinig respect voor mensen die vrijwillig hun relatie op de tocht zetten.

Want Onderkoffer Loffer is eigenlijk gewoon een roman van Thomas Rosenboom, maar dan op TV, en met Tanja Jess in de hoofdrol, in plaats van een scheepsbouwer uit Groningen of een arme turfsteker uit Elim.
Al mijn literatuurdocenten in koor: "Nynke, nigga, please."
Maar het zit zo: In de romans van Rosenboom heeft de lezer al vanaf plusminus pagina één door dat alles op de kop verkeerd gaan komen. Et voilà: wat zien wij bij Undercover Lover?
Een argeloze, verliefde man of vrouw zet zijn of haar dito partner op een eiland met daarop 8 gladgeoliede, seksie sujetten van het andere geslacht en iedereen, óók die met een hurlatie, moet veinzen dattie vrijgezel is, en om dat te bereiken moet zij zoveel mogelijk billen betasten, zoetgevooisde woordjes in andermans oor fluisteren, en, eventually, toch ook van bil gaan.
Dat is niet eens vrágen om problemen, dat is de problemen opzoeken, je ermee insmeren en daarna een succesvolle koprol maken. Ook Thomas Rosenboom zal zeggen: ja dûh!
De partner van de undercoverlover krijgt natuurlijk ook beelden te zien van zijn of haar partner die zo'n palinggladde vrijgezel staat te bepotelen in de jacouzie. En dat wordt natuurlijk vergoeilijkt door de partner.Want die moét wel, want als de anderen doorhebben dat hij of zij een relatie heeft, dan maakt hij geen kans meer op honderdduizend euro. De partner ziet met zo'n nachtcamera geschoten beelden van de undercoverlover die zijn "vrijgezel" in een erotische ippon werpt en de partner moet het maar slikken. Wat: geld. En: je hebt jezelf opgegeven, stomme koe. En daarom kijk ik ernaar met geen enkel gevoel van meelij en louter sarcastische schaterlachjes, en hoop ik dat alle undercoverlovers minstens één keer per aflevering horizontaal in de coniferen liggen en de partner vervolgens het behang van de muren krabt en Tanja Jess tackelt. Dan heb ik, oh boi, een supertijd.

3 reacties:

Anonymous Coert zei...

Genieten met de grote K, dit soort programma's. [Behalve als je er net te lang bij stilstaat dat dit soort types gewoon in het wild rondlopen.]

9:48 a.m.  
Anonymous kelta zei...

Echt fantastisch. Zo erg dat het weer mooi wordt.

11:11 a.m.  
Anonymous Celia zei...

...die Sergio (verschrikkelijk bewasborde Italiaan uit bovengenoemd programma) staat in het weekend gewoon naast mijn kleine zusje achter de bar van een italiaans restaurant in een sub-sub-sub-suburb van Nijmegen... Héél romantisch en verleidelijk... (en dames: in het echt is-i natuurlijk láng niet zo knap...)

9:29 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage