27 november 2006

Worstenbroodjes of doom

Soms krijgen bejaarden tussen de middag iets lekkers bij de boterham, bijvoorbeeld ├╝bervet kip-kerriebroodje of een worstenbroodje.
Over het worstenbroodje was zaterdag veel commotie. Een bloemlezing:
Het worstenbroodje, is een glad, hard, langwerpig broodje met binnenin, juist ja, een worst. Door Dirtzen en mij wordt het worstenbroodje vaak 'de snackvibrator' genoemd, omdat het bewuste ding de afmetingen van een vibrator heeft. En natuurlijk omdat het een hi-la-rische vergelijking is.
Meneer V., die sinds het ter hospitaal gaan van zijn vrouw een beetje in de war is, had zijn worstenbroodje, met papieren bordje en al, in de magnetron gezet en was daarna in slaap gevallen/ een ommetje gaan maken/ whatevs. Blijkbaar had hij de magnetron zo'n anderhalf uur aan laten staan, want door de serieuze rookontwikkeling ging bij ons het brandalarm af. Als het brandalarm afgaat, wordt automatisch de brandweer gebeld. Meestal kun je ze snel bellen dat het loos alarm is, maar soms komen ze dan toch even langs. Compleet met brandweermannen in pakken en een uitgerolde slang, en hun typische Ladder 49-blik paraat, gaan ze dan bij de bejaarden in kwestie langs om heel hard foei te roepen en te zeggen dat je niet mag roken in bed/ worstenbroodjes in de magnetron moet doen/ whatevs. Helaas kwamen ze zaterdag niet langs, want u weet, ik ben een sucker voor mannen in uniform. Dus het worstenbroodjes-inferno liep met een sisser af, behalve dat het de hele dag nog in huis rook naar gecremeerde banketbakker.
Mevrouw R. brak een tand bij het eten van het worstenbroodje. Mevrouw R. wiens bijnaam 'het boeddhabeeldje' is -omdat ze daar op lijkt jah-, vult haar dagen met het kijken naar belspelletjes, het lezen van roddelbladen en zeiken op de verpleging. Dat juist bij haar een tand af moet breken na het eten van deze inderdaad moeilijk te versmaden snackvibrator is niet gunstig voor de verpleging, want dajmn, hier gaat ze hen nog maanden mee om de oren slaan! Trouwens; dat zou ik ook doen.

2 reacties:

Anonymous claver zei...

Wat ik dus niet begrijp is.
Je tv doet het weer.
En gisteren kwam ik erachter dat Jochum dus mooi echt heus wel eindelijk van die hele enge marieke af is.
Want hij had ontdekt dat zijn gevoelens voor haar niet klopten (oh jochum!! oh! Beetje laat he jochum?? dat wist heel Nederland allang, dat die hele Marieke niet klopte. Maar beter laat dan nooit hoor, jochum.) Dus nu kwam ik hier om heel hard ja! net goed! Want zij is eng! met een hoofdletter E! mee te roepen.

Maar nu staat er geeneens iets.
Wat een deceptie.
Ik kom hier nooit weer!
(zou Gerrit zeggen)

2:56 p.m.  
Blogger Martha zei...

Ze was het vieren, en daarna te dronken om te posten.

Ik zag dat.

3:28 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage