05 december 2006

Een heerlijk avondje

Als we -volwassen mensen onder elkaar hè- bijna letterlijk véchten om een glazen schaakspel, sokken met belletjes, een waszak van het kruidvat en een nieuwe bestekbak, dan weet je: het is weer Sinterklaas.
En Sinterklaas is bij ons niet compleet zonder a) Maarten die in zijn dikke saab zijn oude huis weer eens met een bezoekje vereert, b) stomme cadeaus van drie euro per stuk c) een cadeau dat halverwege de avond al stukgaat (een vorige keer betrof het een keybord dat iedereen zo graag wilde hebben, waardoor iedereen er de hele tijd aan zat te rukken en te trekken en het ding uiteindelijk in twee stukken in de prullenbak verdween. Deze keer was het de chocolade Zwarte Piet die Maarten had meegenomen die halverwege de avond al als een Black Dahlia-meisje in tweëen was gehakt) d) extreme fights om maar die befaamde kutcadeaus in handen te krijgen.
Dit jaar werd er vooral gevochten om het glazen schaakspel van Matthijs, de waszak van Jos en de Plump Fiction DVD (ja echt. PLUMP fiction) van Jasper. Jasper, die zich trouwens kranig weerde tegen al het Sinterklaasgeweld, ook al was het pas zijn eerste Sinterklaasviering bij ons in huis. Want normaal zijn wij allen hele keurige kienders, maar op Sinterklaasavond! Berg je dan maar! Vloeken, schreeuwen, en vooral heel veel gillen. De dobbelsteen wordt de kamer rondgegooit, cadeaus worden onder truien verstopt en ondertussen wordt er dus veel gegild. En dat alles voor cadeaus van drie euro die je eigenlijk helemaal niet wilt. Maar toch. Toen Maarten weer naar huis ging zagen we duidelijk dat hij teleurgsteld was dat Jasper het glazen schaakspel had, en hij alleen maar het darten-met-magneetjes-spel had gekregen.
En aan het einde van de avond verzuchten we dan, misselijk van de pepernoten en de chocolade Zwarte Piet, dat we toch wel heel erg leuk zijn met z'n allen.
Vrede op aarde, en in de mensen een welbehagen. En voor Matthijs een waszak.

3 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

weerdde? gegilt?

2:12 p.m.  
Blogger Martha zei...

Give the girl a break! We hebben teveel pepernoten tegen haar hoofd gegooitd en daarbij het taalgebietd ietwat ontregeltd.

Morgen alles weer ok, OK??

2:28 p.m.  
Anonymous coert zei...

Hierrrrrrrrrrrr met die waszak!

1:01 a.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage