08 december 2006

Legendarische Bejaardenverhalen (Part Un)

Dree en ik memoreerde afgelopen dinsdag dat je menig verjaardagsfeestje kunt opfleuren met je meest legendarsiche bejaardenverhalen. Gek genoeg zijn er een paar die wij, collega's, allemaal graag vertellen. En die legendarische verhalen deel ik natuurlijk ook graag met jullie, kienders!

De Paspop

Elk halfjaar geeft een of andere bejaardenwinkel een modeshw in huis, met steunkousen en kekke Trevira 2000-jurken. Een paar weken staat er dan, om de bejaarden lekker te maken, een paspop in de hal, gestoken in een charmant oudewijvenpakje.
De paspop had een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mevrouw de Waard (meer mevrouw de Waard hier en hier). De hele ochtend drentelde ze om de paspop heen, en probeerde haar onopvallend uit te kleden. Gelukkig was Gepke ter plaatse om de paspop voor genante naaktheid de behoeden. Telkens als mevouw aan de paspop stond te sjouwen liep Gepke er op af:
"Nouuuu mevrouw de Waard, zullen we de pop maar even aangekleed houden?"
Mevrouw de Waard: "Ja maar, het kan toch?"
Gepke: "Ja maar dat het kán, betekent niet dat we het ook moeten doén.

Afijn, dit ging zo een tijdje door.
Ineens kwam een collega op Gepke aflopen. "Weet jij waar de paspop gebleven is? Zonet stond ze nog in de hal!"
Gepke komt niet meer bij van het lachen. "Kijk maar even bij mevrouw de Waard op de kamer"
En ja; de paspop stond ineens op kamer 203. Wat betekent dat mevrouw de Waard de paspop -die toch vrij moeilijk van haar plek te krijgen was- twee trappen opgesleept heeft een een gang door heeft gezeuld. Dit alles in een druk bejaardentehuis waar eigenlijk constant iemand op de gang loopt.
Ik vind het knap. En hilarisch. Want het idee van mevrouw de Waard die met een pop omzeult die bekant zwaarder en groter is dan zijzelf vevuld mij met pure vreugde. Waar vind je nog zoiets, zeg ik je? Waar vind je nog mensen die hun bejaarde hand niet omdraaien voor een stukje noeste arbeid?

3 reacties:

Anonymous Robtheblob zei...

: ) Maar goed dat mevrouw De Waard geen internet heeft

6:21 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Die bejaarden zijn dat nog gewend van vroegah. Toen ze met takken moesten sjouwen enzo. Kortom, mevr. De waard doet het op routine! Dus ik zou nu vast een oogje houden op de kerstboom. Alhoewel, je weet uit uiteindelijk waar je de boom terugvind....

3:37 a.m.  
Anonymous Arnoud B. zei...

Ik begrijp dat dit de ruige gebeurtenis is, waar je al zo lang op zat te wachten? Mevrouw de Waard kom ik inderdaad liever niet in het donker tegen.

2:52 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage