03 januari 2007

De arm heeft een rijke variëteit aan bezoekers, maar echt.

De laatste tijd is kringloopwinkel 'De Arm' enorm gestegen op mijn lijst van favoriete sjopdingen. Natuurlijk niet de kledingafdeling, want die is echt aftands en vintage, maar dan niet zo vintage dat het van Dyanne een goedkeurend knikje krijgt. En, lieve mensen, dáár gaat het qua fashion toch om in het leven: dat het een goedkeurend knikje van Dyanne Beekman krijgt.
Maarn enfin.
'De Arm' is vooral ge-wel-dig vanwege hun ruime assortiment kitcherige langspeelplaten, die ze voor twee euro per stuk van de hand doen. Terwijl met mijn grijpgrage handjes door de bakken graai naar al het moois van Dolly Parton, Abba en Shirley Bassey staan er om mij heen de meest schrufterige mensen óók langspeelplaten uit te zoeken. Het zijn echt stuk voor stuk de meest raaaare mensen:

Bob (42) had lange tijd een liefdevolle omgang met een meisje genaamd Ellen. Beiden zagen een amoureuse toekomst in het verschiet. Aan dit gelukkige gevoel kwam plotsklaps een einde toen Ellen, tijdens een gezellig avondje kaasfonduen, per ongeluk een glas sherry over zijn John Denver-LP gooide. Dit betekende het einde van zowel de LP als de relatie tussen Bob en Ellen. Nu slijt Bob zijn dagen in kringloopwinkels, op zoek naar die ene LP van John Denver. De enige amoureuse omgang die Bob nog heeft is met de vrouwelijke modellen uit het lingeriekatern van de Wehkampcatalogus.

Tilly (58), een kloeke sportfondsenbadreceptioniste uit Nieuwegein wil haar hele leven lijken op Diana Ross. Aangezien dit schier onmogelijk is -Tilly is één meter tachtig, heeft schisis en een blonde krulpermanent- heeft zij dan maar besloten de grooste Diana Ross verzamelaarster aller tijden te worden. 's Avonds doet zij de gordijnen van haar knusse tussenwoning aan Populierstraat dicht en oefent ze voor de spiegel Diana's rol van Dorothy in The Wiz.

De enige twee dingen die Alfred (42) nog van zelfmoord afhouden zijn a) zijn volière met prijswinnende sierparkieten en b) zijn verzameling opnames van Bach's 'Wohltemperiertes Klavier'.

6 reacties:

Anonymous coert zei...

Hey, is dit niet langer het log van Martha? ;P

6:46 p.m.  
Anonymous claver zei...

ja hallo zeg. ik heb je dus getagged (ja god - en coert nu ook- knowsx what it is maar tis alemnaal heel hip en aldus verantwoord) en je doet geeneens mee. Best niet leuk. En alles.

12:12 a.m.  
Anonymous Eef zei...

Het spijt me dat ik niet eerder wist van je bejaajden! Het spijt meeee!

12:06 p.m.  
Anonymous Arnoud B. zei...

Weet je zeker dat je niet één van de meisjes uit de fil Ghost World bent?

3:26 p.m.  
Anonymous Arnoud B. zei...

Was er niet ook een oude, verzuurde homo op zoek naar de eerste plaat van Robert Long?

3:30 p.m.  
Anonymous Coen zei...

De sfeer van die werfkelder waar de schimmel op de platen staat, of zou moeten staan. En waar de singles zo staan opgesteld dat je twee dagen last van je rug hebt. Heerlijk De Arm...btw laatste keer dat ik er was, zag ik Bob en Tilly hand in hand de tent uitlopen.

5:34 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage