22 januari 2007

Houd Playmobil Up-to-date


Playmobil, het Second Life van de twintigste eeuw, kan wel eens een pimperatie gebruiken. Want, inderdaad, Second Life stoot het eens zo stevig in het zadel zittende Playmobil binnen no-time uit de Bart Smit- cadeaugids.
Maar laten we eerlijk zijn: Playmobil was ook nooit zo heel erg real-life. Je had ' het kasteel', 'de school', 'het ziekenhuis' en 'het politiebureau', maar dan hield het ook wel op. (Die laatste twee waren handig om allebei te hebben, want als je dan in je Playmobilstad een schietpartij had kon je de gewonden op een brancardje laden richting 1 en daders gehandboeit afvoeren naar 2. 'Efficiency', heet dat.)
Maar het kan natuurlijk wel wat updating gebruiken. En daarom stel ik de volgende playmobilinstellingen voor:
  1. De Playmobil-daklozenopvang: Met veel stinkende playmobilpoppetjes met groezelige gezichtjes en een kloeke playmobilmoeder met een grote pan groentensoep. En: kleine playmobil-daklozenkrantjes.
  2. De Playmobil-tippelzone: Een X aantal Playmobilpoppetjes in netkousen die aan een lange weg staan te wachten totdat er mannetjes in playmobil-stationwagontjes (saillant detail: met miniscule kinderzitjes op de achterbank) langs komen rijden om hun vleselijke lusten bot te vieren op een playmobilpoppetje in netkousen.
  3. Het playmobil-crematorium: Zo'n Rouwla met in het zwart gehulde playmobilpoppetjes met zulke :( gezichtjes die naar een opname van 'The Circle of Life' van Elton John luisteren. Onder het playmobil crematorium kun je een waxinelichtje zetten en zo echt cremeren! Wel stinkt daardoor je hele huis naar verbrand plastic, maar ach! Alles voor de kinderen!

Heeeeee! Ik zie een gat in de markt!

10 reacties:

Anonymous Frank zei...

Er was ook een piratenboot. Die was GAAF.

10:46 a.m.  
Anonymous Nynke zei...

Ik bedacht me ook nog: de brandweerkazerne. Maar dan hebben we ook bijna wel aan playmobildingen genoemd.

12:28 p.m.  
Anonymous FRQSTR=19394665x165444:1:60x165442:1:60x165443:4:60|19394665|19394665|19394665|19394665 zei...

De camper met zwembad op het dak?

1:04 p.m.  
Anonymous Gryts zei...

Dat wilde ik idd maar even zeggen, dat die piratenboot we mooi de pan uit roeleerde. Met playmobilzwaarden, -papegaaien en dingen om de afstand tot de evenaar mee te meten! Whoehoe!

5:58 p.m.  
Anonymous Arjanne zei...

Jullie vergeten de meisjes-playmobile. In de paarse doosjes! Met oma's en moeders met schortjes die je af kon doen, en knotjes in het haar. En echte ouderwetsche paardenkoetsen, en schommelstoelen en open haarden.

6:02 p.m.  
Anonymous Arnoud B. zei...

Over up-to-date houden: laten we eerst eens even beginnen bij de kapsels van Playmobil.

2:35 p.m.  
Anonymous Rutger zei...

Een Playmobiel crack- en whorehouse, met van die hele kleine crackpakketjes en geldbundeltjes, om gezellig te ruilen met je vriendjes.
En een gepimpte Cadillac-je voor de drive by shootings.
Misschien een idee?

6:02 p.m.  
Anonymous Michiel zei...

Het piratenschip!!! Dat echt bleef drijven, in bad.

Maarreh, papegaaien? Dingen om de afstand tot de evenaar mee te meten? Nou had ik waarschijnlijk een oudere versie dan Gryts (ik ben van bouwjaar 1975)maar dat zat er bij mij niet bij hoor. Damn.

1:53 a.m.  
Anonymous ian zei...

Niets zal Playmobil ooit uit het zadel stoten... :-)

Het is populairder dan ooit te voren.

www.collectobil.com

11:28 p.m.  
Anonymous Anders zei...

Speciaal voor lui als ik is er nu een boswachter-lijn,
Attent van ze...

10:40 a.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage