19 januari 2007

Kroegsituaties uitgelegd.

Let op! Dit is verdomd handige informatie!

Je kunt de gehele vrouwelijke wereldpopulatie verdelen in grofweg twee types:
De overenthousiaste kletsters
En:
De sensueel koekeloersters

Ik zal dit even toelichten:
Als je de gemiddelde kroegpopulatie onder de loep neemt, blijken er zich daar drie menstypen op te houden: 1. de mannen, 2. de vrouwen die kletsen en 3. de vrouwen die sensueel dansen.

Over 1 hoef ik jullie waarschijnlijk niet veel uit te leggen. Biertje in de hand, gezicht in de ontspanstand, een beetje lullen met vrienden en ondertussen kijken wat er allemaal in de kroeg rondloopt.
Type 2 ben ik zelf. Wij Tweetjes moeten het in de kroeg, als het op versieren aankomt, hebben van onze grote bek. Wij raken, bijvoorbeeld aan de bar tijdens het drankjes bestellen, aan de praat met een type 1. Vervolgens schudden wij met extreme snelheid een aantal van onze meest hilarische anekdotes uit de mouw, om zo de jongen geïnteresseert te houden. In het meest gunstige geval moet zo'n jongen lachen en heb je soort van gezellig praat-flirt-situatie. Nu zou je, als type 2 zijnde, over moeten gaan op ' rustig en evenwichtig overkomen' , 'naar hem luisteren' en 'je hand net iets te lang op zijn arm laten rusten terwijl je iets onderhoudends en flirterigs zegt'. Maar dan heeft zo'n jongen altijd wel een vriend die ineens tegen zijn vrienden zegt: noem zoveel mogelijk voetballers die vroeger een snor hadden.
En dan ben je verloren.
Want daar weet je er wel een paar van. En je wil heus wel fliterig en bescheiden doen, maar je wilt altijd nog liever wedstrijdjes winnen. En dus roep je, ietwat hysterisch: "Van Bommel!" "Blind!" "Gullit!"
De jongen moet erom lachen, maar jij weet tegelijkertijd dat 'sensueel overkomen' er niet meer inzit. Want je hebt net 'van Bommel' geroepen, en die dingen gaan eenvoudigweg niet samen. Je zult nog leuk even kletsen met type 1, maar je weet dat, ook vanavond, je weer gaat verliezen van een type 3. Want die komen dan altijd om het hoekje kijken.
Type 3-meisjes staan in de dikso vaak op de dansvloer een beetje sensueel in zichzelf te dansen. En dan bedoel ik dus niet dansjes met illustere namen zoals 'de handgranaat', 'de magnetron' en 'de magnetron met aangebrand voedsel'. En Type 3 meisjes doen op de dansvloer al helemaaaaal niet bejaarden na, en dat hun vriendinnen dat moeten raden welke bejaarden ze nadoen. (Dat is wel een heel leuk spelletje hoor.) Type 3 meisjes kijken eerst ook helemaal niet naar Type 1-jongens om. Pas zo op driekwart van de avond speurt zij de toog af naar een interessant manspersoon. Die hoeft ze vervolgens drie lange secondes aan te kijken, et voila: klaar. Drie woorden wisselen en: shebam. Het type 2 meisje blijft verbaasd aan de toog achter.

Zo gaat dat. Ik weet dat.
(Heeft u andere ervaringen? Deel ze met ons bij de comments.)

12 reacties:

Anonymous coert zei...

Ik denk dat je vrouwen in de kroeg in drie groepen kunt opdelen:
1) normale vrouwen, gemiddelde types waar het over het algemeen leuk praten/flirten is.
2) Vrouwen met een aandachtstekort: meestal de uiterlijk minderbedeelden onder ons die heel erg lage kwaliteitseisen lijken te hebben. Zijn niet zo leuk, want veel te plakkerig en overaardig.
3) Vrouwen met een aandachtsoverschot: meestal de knappe variant. Meestal arrogant, hooghartig en zeer oppervlakkig, omdat ze zelden aan een goed gesprek toekomen. Of het is een kort stom gesprek, of het is binnen een paar minuten zoenen.

Tenzij je zwaar visueel ingesteld bent (kies 3) zelf aandacht te kort komt (kies 2) dan zijn normale meisjes toch echt het leukst.

12:51 p.m.  
Anonymous Jasper zei...

Je kan ook nog helemaal de mist in gaan en als type 3 goedbedoeld sensueel op de dansvloer type 1 de magische woorden "van Bommels jaren 90 snor" in zijn oor fluisteren, waarop type 1 zich van de dansvloer naar de toog spoedt om samen met andere type 1 personen zijn ongeloof door te spreken. Hoe fuckin' a-charmant!! ;)
type 1 en 3 beiden goed, maar een hybride versie... rrrrr

1:24 p.m.  
Anonymous Nynke zei...

Kortom: als je het woord 'snor' maar niet gebruikt kan er eigenlijk weinig mis gaan.

2:06 p.m.  
Anonymous Albert zei...

Cor Lems, Michel Adam, Fred Rutten, Frank Rijkaard, Jan Wouters, Berry van Aerle, Michel Boerebach, Adri van Tiggelen, Jan Bruin... om er maar een paar te noemen.

Leuk voor type 2.

3:31 p.m.  
Anonymous Jasper zei...

Ik zou mijn panini plaatjes EK '88 er even op na moeten slaan, maar daar staan ze allemaal in. Wat een topgesprekken voert die type 2 eigenlijk ;)

3:34 p.m.  
Anonymous botte zei...

Je vergeet nog twee types.
4. Homo (regular)
5. Homo (kleverig)
Type 4 en 5 gaan vooral met respectievelijk type 4 en 5 om. Niet mixen: type 4 en 5 gaan slecht samen, net als 1 en 5 want dat is gewoon alsof een olifant met een konijn probeert te praten over het hebben van een slurf (wacht, wacht, slecht voorbeeld... vergeet dat laatste). Type 4 en 1 gaan redelijk samen, type 5 gaat goed met type 2, type 3 en 5 doen het wel weer redelijk goed samen, maar daar wil je niet bij zijn. Zijn er nog onbesproken combi's? Ohja, de lesbionessen... type 6. Kan uitsluitend overweg met type 6.

5:45 p.m.  
Anonymous Michiel zei...

Nynke, je táál!

Geinteresseert?

Wel leuk stukje, ik moet echt weer eens naar een kroeg. Of daar wat minder xenofoob doen en gewoon om me heen kijken; er blijkt van alles te zien te zijn.

10:15 p.m.  
Anonymous Carmen zei...

Hoewel ik zelf tot geen van beide types behoor (ik kan niet dansen, en de leuke anekdotes komen pas als ik licht aangeschoten weer in mijn eigen bed lig...) ben ik het meest fan van dansen met vriendinen van het type 2.
Hoe anders kun je dansjes uitwisselen met titels als 'rijden in een engelse auto' of 'de klapschaats'?

3:23 p.m.  
Anonymous Arnoud B. zei...

Type 2 danst alleen met type 2?

5:31 p.m.  
Anonymous gj zei...

zijn die drie woorden misschien 'wil je neuken'?

12:17 p.m.  
Anonymous RP zei...

Ik denk dat de meeste types 1 de types 2 toch leuker vinden. Juist vanwege die snorren. Lachen werkt ook sterk eroticerend (tot op zekere hoogte, es gibt grenze).

8:55 a.m.  
Anonymous Bauke zei...

Hendrie Kruzen, Raymond Atteveld, Rick Hilgers, Bart Latuheru (eigenlijk de gehele Vitesse-selectie, inclusief blockhead Edward Sturing, toen Vitesse nog op het o zo gezellige Monnikenhuize speelde).

...

(er schieten mij even geen voetballers meer te binnen)

12:22 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage