03 juli 2007

Yet another hospiteeravond

Gister. Alweer. We hadden twee nieuwe meisjes nodig. Ik weet het: het lijkt zo zoetjesaan wel op de Exodus bij ons in huis, alleen dan zonder een oude man die met een stok het water in de Oude Gracht laat wijken of huisgenoten die hun deurposten met lams- danwel bokjesbloed insmeren.
We hebben twee hele leuke nieuwe huisgenotes uitgekozen, en er waren ook veel leuke meisjes, maar djiez! Er was één meisje! Weet je wat ze tegen me zei? Weet je? Nee?
Ze vroeg naar mijn studie. Ik vertelde over mijn bijna-bachelor-zijn en dat ik na de zomer begin aan de master Nederlandse Literatuur. Toen vroeg ze aan mij wat ik nou een heel mooi boek vond. Ik vond het een leuke, originele vraag voor op een hospiteeravond. Ik vertelde over Tirza van Arnon Grunberg, dat ik eerst wel onderhoudend vond, maar dat op het einde me echt van mijn sokken blies en waar ik nog dagenlang over na heb lopen denken. Ik wilde vertellen over Boven is het Stil, over De Engelenmaker. Over De Avonden en over Nooit meer Slapen en Kaas. Ik wil maar wát graag op mijn praatstoel gaan zitten.
En toen zei zij, tegen een studente Nederlands die zich specialiseert in Nederlandse literatuur.
Toen.
Zei.
Zij:

"Weet je wat een mooi boek is? Ik weet niet of je het kent hoor, maar het heet 'Komt een vrouw bij de dokter.' Het gaat over kanker. Echt janken joh. Moet je lezen. Het is een mooi boek."

Ik zei 'doei' en draaide me om.
Ik zal haar binnenkort mijn powerpointpresentatie 'lelijkezinnenuitkomteenvrouwbijdedokter.ppt' sturen.
Djiez.

12 reacties:

Anonymous Reinier zei...

Oh, ik zag deze aankomen, maar dat maakt het niet minder hi-la-risch!

11:54 a.m.  
Anonymous Jel zei...

Ver-ma-ke-lijk!

12:24 p.m.  
Blogger Frank zei...

stuur mij die ppt ook maar, ik ben benieuwd, hoef ik meteen dat boek niet te lezen.

12:55 p.m.  
Anonymous Arnoud B. zei...

Ze zal toch wel een keer moeten leren dat je iemand die verstand van zaken heeft, altijd een vraag moet stellen in zo'n geval.

Bijvoorbeeld: Goh Nynke, wat vind jij als aankomend Neerlandica in spé nu eigenlijk van 'Komt een vrouw bij de doker'?

Maar ja. Sommige mensen zijn hardleers. Echt.

2:54 p.m.  
Blogger Nynke zei...

Ja, ik dacht dus: wat denk je dat ik nu al drie jaar doe? Dingen met boeken! En welke schrijver werd de afgelopen drie jaar zo extreem gehoereerd dat er nu geen glossy meer bestaat zonder een column van de beste man?

I ain't talkin' 'bout Geert Mak, you know.

Zij ging trouwens Culturele Antropologie studeren. Had ik eigenlijk moeten zeggen: "weet je wat pas interessant is? Het bestuderen van andere volkeren! Ik weet niet of je daar ooit van gehoord hebt, maarehh...is echt heel leuk!"

Maar dat jullie niet denken dat ik elitair ben en mijn neus ophaal als mensen over 'Komt een vrouw bij de dokter' beginnen. Neuh.

9:20 p.m.  
Anonymous mim zei...

Poehee. Bijna net zo erg als mannen die dat op hun hyve hebben staan...

9:22 p.m.  
Blogger Gr.R. zei...

Culturele Antropologie is het academische equivalent van: hey, ik koop een pak wasmiddel en verdikkie, wat krijg ik nou? Een academische titel! Het zou niet moeten mogen. Culturele Antolopologie is het VMBO van de Universiteit. Alleen roven ze geen tasjes en drinken ze minder bReEzAh's. Ze zijn wel net zo lelijk...

1:16 a.m.  
Anonymous jazzper zei...

Je gaat wel volledig voorbij aan Saskia "marketing" v Noort! En daarvoor al Heleen "hoe stout ben ik" v R.

12:40 p.m.  
Anonymous Stefanie zei...

"Maar dat jullie niet denken dat ik elitair ben en mijn neus ophaal als mensen over 'Komt een vrouw bij de dokter' beginnen. Neuh."

Ik denk dat nu wel. Wat nu?

4:18 p.m.  
Anonymous arne zei...

Ik heb 't teh book we don't speak of (tbwdsp) niet gelezen, en ga dat dan ook maar niet meer doen dus. Ik wás het al niet van plan, en nu nog minder. Maar wat ik wilde zeggen: dat mopje, met die man en die dokter, vis, zie het al, kom, etc. díé vindt ik dus wèl heel leuk. Een van de beter zegmaar. Beter dan de "'t is [kleur] en het [werkwoord vervoegt in derde pers. ev.]" mopjes.

Anyway, ik was niet van plan dat boek te gaan lezen omdat iedereen 't al gelezen had. Maar blijkbaar kan ik nu ook nog aanvoeren dat het gewoon een k*tboek is.

Overigens wél een leuk boek: We Need to Talk About Kevin van Lionel Shrivel. Lionel is hier overigens een vrouwennaam, itt de naam van Lionel Richie.

Vraag voor 't cult. antropologen meisje in de dop: "Weet je wàt een leuk antropologisch concept is? Belgen in de Rimboe. Kèn je dat?".

10:02 p.m.  
Blogger Jazzper zei...

http://www.bbrussen.nl/2007/07/12/kwoot-extra-kluun-gaat-weer-los/

9:15 a.m.  
Anonymous Rika zei...

He, verdorie! Jij bent nou de zoveelste die ik lees die zich zo nodig moet profileren als het onuitstaanbare betwetertje die één ding weliswaar niet weet;
wat respect voor andersmans mening/smaak/beroepskeuze is. Heel jammer! Dat je goed bent in de Nederlandse taal lezen we zo ook wel. Niet nodig om daar anderen voor af te zeiken.

12:44 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage