11 juni 2008

De vrouwelijke Bert Maalderink

Heel Nederland gelooft weer dat Oranje Europees Kampioen gaat worden. En dat na één gewonnen wedstrijd. En ik weet heus wel dat dat een imponerende overwinning was, want ik heb het zelf gezien, maar laten we niet teveel op de zaken vooruitlopen. Laten we koesteren wat we nu al hebben: Bert Maalderink.
Voor de niet- insiders, de outsiders: Bert Maalderink is die onwijze roddelkont van de NOS die ons bericht over de kalknagels van André Ooijer, de wijkende haarlijn van Arjen Robben en de rek & strekoefeningen tijdens de training. Ik bedoel: ik kan úren over niets praten, maar Bert verdient er zijn geld mee, en daarom heb ik er respect voor. En ben ik jaloers. Want ik wil ook wel naar de trainingen van Oranje, en dan met de camera inzoomen op het neuspeuteren van Van der Vaart. Ik zou best met licht cynische toon kunnen zeggen: "Lausanne, woensdagochtend. Het weer is goed, de zon schijnt. En één voor één komen de spelers van Oranje het trainingsveld opgelopen. Sneijder. Van der Vaart. Kuijt zwaait naar zijn vrouw. Nigel de Jong strikt zijn veters, en Robben en Van Nistelrooy hebben een binnenpretje. En daar is de trainer. Hij zegt iets tegen Van't Schip. Hoe hij daar op reageert kunnen we niet zien, want er staat een boom voor. Een doodnormale training van het Nederlands Elftal, zo lijkt het. Maar schijn bedriegt, want waar is Edwin van der Sar.....?"
En dat houd ik met gemak drie kwartier vol hoor. Met GEMAK!
Dus, lieve NOS, laat me ook een keertje. Want tot op heden oefen in op de mensen in mijn straat, maar daar zitten weinig mensen op te wachten: "Ledig Erf, Utrecht. De zon schijnt, een man op het terras leest een krant. Een vrouw rijdt op een bakfiets voorbij. Een zwerver in een rolstoel piest op straat. Een doodgewone dag in Utrecht. Maar schijn bedriegt..."

8 reacties:

Anonymous Broer 2 zei...

Nyn, ik zou hiertegen in verweer komen:

http://boycotbert.hyves.nl/

....

12:21 p.m.  
Anonymous Ell zei...

Ik vond die Bert anders vrij irritant. Hij was toch diegene die de wedstrijd vol kletste tijdens Nederland - Italië?
Maar inderdaad, zulke conversaties heb ik ook dagelijks met mijzelf. Stemmetjes erbij doen vind ik nog leuker.

6:12 p.m.  
Anonymous Jaap G. zei...

Volgens mij was dat Frank Snoeks. Bert stelt alleen irritante vragen tijdens persconferenties, maar dat is zijn werk. Bij lange na niet zo irritant als de vragen van Joep Schreuder, die ik overigens met broer2 de bosbaan in had moeten werken toen we de kans hadden.

6:36 p.m.  
Anonymous Thom zei...

Kun je het ook twee keer drie kwartier?

Bert is inderdaad irritant. Je ziet Marco van Basten van binnen langzaam gaar koken tijdens persconferenties als de heer B. Maalderink zijn repertoire Sesamstraatvragen op de bondscoach afschiet.

3:18 p.m.  
Anonymous Broer 1 zei...

Ik ben een fan van Bert! En inderdaad, Joep Schreuder is vele malen irritanter. Binnenkort trouwens het meest legendarische voetbalinterviewmoment op Youtube.

3:39 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Het enige dat Bertje probeert, is het oranje gevoel kapot maken. Hij stookt, hij steekt, hij zet mensen tegen elkaar op.

Kijk, dat je maar weinig op hebt met het Nederlands elftal en het oranjegevoel, oke, prima, maar wat is er mis mee om de rest daar wel lekker van te laten genieten?!

Een doel, een gevoel, samen zijn we oranje, en Bert Maalderink moet oprotten

1:07 p.m.  
Anonymous Ralphp zei...

Het oranje-gevoel kapot maken.
Proest en hahaha.
Alsof iemand daar toe in staat is in dit land vol meelopers met wortelen op hun kop.
Ik zeg: lees Vara TV Magazine van deze week. Stuk van Marcel van Roosmalen die undercover ging in het oranje-legioen. Je lacht je dood.
Bert is ondertussen de koning. Hij is tussen die journalisten de enige die de ironie van de hele heisa ziet. Daarom doet hij ook alsof zijn vragen interessant zijn. Maar ondertussen lacht hij zich rot.
Net als ik om dit stuk trouwens.

1:23 p.m.  
Anonymous thom zei...

Youp

wat de NOS niet liet zien (kritiek van Marco op Bert)

12:39 a.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage