13 juni 2008

Marcel van Roosmalen is een koning


Ik ben dus wél een voetbalfan hè, wat er ook beweerd wordt bij de comments. Ik weet ook best veel van het spelletje af. Maar echt.

Ralph noemde het al in de comments, maar leescht allen het stuk in de Vara- gids van deze week van Marcel van Roosmalen, over oranje- supporters. Marcel van Roosmalen is mijns inziens veel te onbekend, want van alle journalisten schrijft hij het allerleukste over voetbal en al haar bijzaken. De mensen die Je hebt het niet van mij, zijn verslag van een jaar Vitesse, nog niet hebben gelezen: doen. Ook als je niet van voetbal houdt. Van Roosmalen ziet het absurde in dingen die wij allang normaal vinden, maar doordat hij er de aandacht op vestigt zie je ineens in hoe belachelijk sommige dingen zijn. Volwassen mannen met uit piepschuin gehouwen stukken kaas op hun hoofd bijvoorbeeld.

Drie maal hoera voor Marcel van R.


Dan ga ik nu even mijn hoofd onder de kraan houden, want ik ben net de keuken te lijf gegaan met al het chemische dat ons keukenkastje in zich had, en ik ben, serieus, een beetje duizelig. Maar het ruikt weer lekker in de keuken.

4 reacties:

Anonymous broer 3 zei...

Ik citeer Marcel in gesprek met Remco v.d. Schaaf:

M: "Remco, je staat na je terugkeer wel hoger in de hiërarchie."
R: "Wat is hiërarchie?"
M: Dat je meer aanzien hebt, dat je belangrijker bent."
R: "Geen commentaar."

10:49 p.m.  
Anonymous Thom zei...

Mag ik de huiskamervraag beantwoorden? De man op de foto is Edward Sturing. Van wiens haar ook petjes gemaakt werden. Nou ja, niet van zijn echte haar, maar van stukken deurmat.

12:59 a.m.  
Anonymous iamzero zei...

Ja, en die persvoorlichtster mevrouw Bal, hahaha.

9:49 p.m.  
Anonymous RalphP zei...

Oeh. Mijn naam in een stukje. Hoe groot wil je worden?
Laat ik dan tussen twee haken direct de aandacht vestigen op de column van Giphart vandaag in de Volkskrant.
Het gaat over Oranjefans. Ik citeer:
'Waarom zegt die mevrouw bier en tieten?', vroeg mijn dochter. Ik denk dat het gemakkellijker is om uit te leggen waarom de hemel blauw is.

2:06 p.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage