01 juli 2008

Ik ben geen Jackie

Bij de Jackie, de ultieme rijkemeidenglossy, staan altijd dingen die ik, als arme student, nooit kan betalen. Hermes- sjalen van honderden euro's. Weekendjes weg naar Saint Tropez om aldaar als veredeld animeermeisje op de boeg van een jacht te gaan liggen, bij voorkeur het jacht van een vroegrijke oliesjeikzoon uit Dubai. Kaftans van zeldzame spinrag waar de wind keihard doorheen waait, maar die toch duurder zijn dan een jaar kamerhuur. Jackie- meisjes hebben dat blijkbaar nodig, en ik dank God op mijn blote knibbeltsjes dat ik niet zo verwend Jackie- meisje ben. Maar ondanks is het heel vermakelijk om te lezen over zaken waar ik me geen zorgen over hoef te maken. Bijvoorbeeld hun jaarlijkse bachelorslijst: de vijftig knapste/ succesvolste jonge vrijgezelle mannen van Nederland; doorgaans van die natte winden met plakkerige matjes in hun nek en een of ander peperduur breil- horloge om hun gebruinde polsje waarop ze jouw menstruatiecyclus bij kunnen houden. Bij deze mannen staat nooit of ze eigenlijk wel aardig zijn. Want dáár gaat het natuurlijk ook niet om. Het gaat om je vermogen, en om het feit dat hij -gekke jongen dattie is- soms gewoon een dagje op en neer naar Milaan vliegt om lekker te shoppen. Dat vinden Jackie- vrouwen te prijzen in een man. Ik denk alleen maar: wat doet deze Jackie- man als hij verdrietig is? Snuit hij dan zijn neus in een Hermes- sjaal? Wat doet de Jackie- man als het verlies te groot is, door dood of iets anders ergs, wanneer de wanhoop hem dwingt om in foetushouding op de grond van zijn keuken te gaan liggen? Wat koopt hij dan? Waar vliegt hij dan naartoe? Hoe droogt hij zijn tranen dan? Wat koop je daar tegen?
De oppervlakkigheid spat van de pagina's van de Jackie. Maar echt.

En wat nog erger was: deze maand zit er een Jackie Junior bij de Jackie, met interessante zaken voor moeders. En dat, lieve mensen, is het ergste boekje wat ik ooit heb gelezen. Maar daar morgen meer over.

(Vrijdag trouwens een update over mijn leuke nieuws...)

4 reacties:

Anonymous Ell zei...

Jackie? Nooit van gehoord. Misschien omdat ik ook maar een arme studente ben...

10:06 a.m.  
Anonymous Toetje zei...

Hahaha, ik kom via de V... doorgelinkt en kan dus nu bijna al wel raden wat jouw leuke nieuws zal zijn vrijdag?!?!?! :)

Hoe dan ook, leuk om een andere blogger te leren kennen!

10:28 a.m.  
Anonymous Jet zei...

Hey Nynke!
Wat een leuke verassing om bij de shortlist van Viva jou aan te treffen, een ex-Cultonliner. Je schrijven is alleen maar nog leuker geworden, mijn stem heb je hoor.
Veel succes!
(en zal as zaterdag bij de Kunstbende finale en Cultonline-medewerkers-reunie iedereen even aansporen om een oude 'pupil' van ons naar de eindstreep te trekken ;-))
Dag!
Jet

10:19 p.m.  
Anonymous Pascal zei...

Mijn dochter zit in de YES-fase. Dat zij zich zal ontpoppen als een Jacky-girl doet mij, na dit stukje, het ergst vrezen.

10:58 a.m.  

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

Links naar dit bericht:

Een link maken

<< Homepage